Газохроматографічне дослідження плодів годжі - Кокітко, В. І. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Ліцій звичайний – Lycium barbarum L., представник родини пасльонових – Solanaceae. Плоди годжі або плоди ліція, який зростає на території Китаю, Тибету, в Гімалаях, Монголії, Україні, регулюють вуглеводний обмін в організмі, добре позначаються на травленні, що в свою чергу, сприяє схудненню. Ягоди годжі надають позитивний вплив на організм у трьох основних напрямках: володіють потужним тонізуючим ефектом, наділяють бадьорістю, силою, витривалістю, позбавляють від втоми, сонливості. Їх корисно вживати для зміцнення імунітету, вони добре захищають від простудних захворювань; мають широке застосування в області дієтології. Мета роботи. За допомогою газової хроматографії визначити компонентний склад (БАР) плодів годжі.
Keywords: тези доповідей