Синтез, фізико-хімічні та антиоксидантна активніть похідних 3-арил(аралкіл)ксантинів - Михальченко, Євген Костянтинович; Левіч, С. В. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Процеси вільнорадикального окислення, що спричиняються гіперпродукцією активних форм кисню, лежать в основі патогенезу багатьох захворювань. В остані роки збільшилася кількість досліджень присвячених створенню нових антиоксидантів – сполук здатних нейтралізувати первинні та вторинні радикали та захищати клітини від їх агресивного впливу.
Keywords: тези