Чи буде цивілізація існувати окремо від людини? (роздуми про соціальну сингулярність) - Утюж, Ірина Геннадіївна; Коноваленко, О. С. (My University, 2024)
Для сучасного суспільства все більш актуальним стає усвідомлення свого буття в «плинному», «розпадному» стані і тому можливість визначити орієнтири соціальної ситуації, що динамічно змінюється, у сучасному соціально-філософському дискурсі пов’язують із концептом сингулярності і головне, із формуванням концепту соціальної сингулярності.