Дози опромінення дітей за рахунок радону в повітрі приміщень дитсадків - Куцак, Алла Валеріївна; Севальнєв, Анатолій Іванович; Костенецький, М. І. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Проблема 222Rn в Україні досить актуальна, особливо для дитячого населення, оскільки дитячий організм має низку біологічних особливостей, внаслідок яких його реакція на дію іонізуючого випромінювання більш виражена, ніж у дорослих. Мета роботи. Здійснити виміри 222Rn в дитсадках Запорізької області та оцінити річні дози опромінення дітей.
Keywords: діти; радон; опромінення; дози; дети; радон; облучение; дозы; children; radon; irradiation; doses