Амонію 2-((5-(феноксиметил)-4-феніл-1,2,4-триазол-3-іл)тіо)ацетат, що виявляє антигіпоксичну активність - Кучерявий, Юрій Миколайович; Каплаушенко, Андрій Григорович; Каплаушенко, А. Г.; Kaplaushenko, Andrii Hryhorovych (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Винахід стосується фармації, медицини та ветеринарії та може бути використаний у створенні нових біологічно активних сполук, а також оригінальних лікарських засобів у ряді похідних 1,2,4-триазолу і застосований для фармакокорекції серцево-судинних захворювань (ішемій, інфарктів, інсультів) та різних видів гіпоксії (при недостатньому забезпеченні тканин киснем або порушенні його засвоєння), а також для підвищення стійкості організму до 5 киснезалежних патологічних станів (шок, порушення мозкового кровообігу та ін.), покращення мнестичної функції (процеси пам'яті) та ін.
Keywords: патенти; винахід