Вплив інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту на стан ренальної гемодинаміки у дітей, хворих на цукровий діабет - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Недєльська, С. М.; Каменщик, Андрій Володимирович (Запорізький державний медичний університет, 2009)
В роботі проведено аналіз впливу інгібіторів АПФ (еналаприлу) на стан ренальної гемодинаміки у дітей, хворих на цукровий діабет, з різною тривалістю захворювання. Показано, що використання даного препарату дозволяє знизити темп прогресування діабетичної нефропатії у хворих дітей за рахунок нормалізації фільтраційної функції нирок та стану ренальної гемодинаміки. В работе проведен анализ влияния ингибиторов АПФ (эналаприла) на состояние ренальной гемодинамики у детей, больных сахарным диабетом, с разной длительностью заболевания. Показано, что использование данного препарата позволяет снизить темпы прогрессирования диабетической нефропатии у больных детей за счет нормализации фильтрационной функции почек и состояния ренальной гемодинамики. In the article the analysis of the angiotensin converting enzyme inhibitors imfluence (Enalapril) to the renal circulation state in children with diabetes mellitus in dependence of disease duration is conducted. It is shown, that using of the given preparation allows to decrease the rates of diabetic nephropathy progression in sick children due to normalization of filtration function of kidneys and the state of renal circulation.
Keywords: діти; цукровий діабет; ренальна гемодинаміка; еналаприл; дети; сахарный диабет; ренальная гемодинамика; эналаприл; children; diabetes mellitus; renal circulation; Enalapril