Аналіз технологічних показників та підбір допоміжних речовин для таблеток броміду 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолія - Синиця, Ю. С. (Чернівці: Буковинський державний медичний університет, 2018)
Артеріальна гіпертензія – це постійно підвищений систолічний та/чи діастолічний артеріальний тиск. Враховуючи те, що гіпертонічна хвороба (ГХ) є хронічним захворюванням, а отже при лікуванні необхідне застосування медикаментозних засобів протягом тривалого часу, практично пожиттєво, цікавим стає вибір лікарями конкретних фармацевтичних засобів. Виходячи з цього, фахівцями кафедри фармацевтичної хімії ЗДМУ сумісно зі співробітниками НВО «Фарматрон» (м. Запоріжжя) було синтезовано нову оригінальну сполуку бромід 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4триазолія (гіпертрил) з антигіпертензивною дією. В ході доклінічних досліджень гіпертрилу вдалося встановити ЕД 50 на тваринах і обрати оптимальне дозування препарату для людини - 20 мг на прийом. Отже, метою роботи став підбір оптимальних допоміжних речовин (ДР) для створення таблеток броміду 1-(β-фенілетил)-4-аміно-1,2,4-триазолія методом прямого пресування і в подальшому їх вплив на технологічні показники порошкових мас і таблеток.
Keywords: тези