Навчальні відео як ефективний інструмент мотивації студента під час асинхронного навчання - Коновальчук, Надія Олександрівна (My University, 2024)
У статті розглядаються основні проблеми, з якими стикається сучасна освіта в Україні, необхідність впровадження форм змішаного та асинхронного навчання, навчальні відео, як інструмент подачі інформації під час асинхронного навчання та способу мотивації студентів. Представлені дані опитування студентів, що свідчать про ефективність навчальних відео, доводяться їх основні переваги, порівняно з традиційними (текстовими) джерелами інформації (вони сприяють кращому розумінню візуальної інформації порівняно з текстовою, забезпечують доступ до знань у будь-якому місці та часі, підвищують автономність навчання, сприяють кращому засвоєнню інформації), викладені основні методичні вимоги до навчальних відео (чіткість та доступність викладення матеріалу, його структурованість візуальне оформленні та якості звуку, використання різних форматів відео, тривалість 5–15 хвилин тощо), розглядаються їх основні форми (відео онлайн-курси, відеолекція, відеоінструкція, інтерактивні відео, анімаційні відео, відео віртуальної реальності, вебінари, скрінкаст, відеоскрайбінг).
Keywords: мотивація; асинхронне навчання; навчальне відео; форми відео; скрінкаст; відеоскрайбін