Моделювання впливу комерційних банків на фінансову активність домогосподарств - Сергєєва, Людмила Нільсівна; Ковтун, О. А.; Sergeeva, L. N.; Kovtun, O. A. (My University, 2016)
У статті запропоновано модель впливу комерційних банків на фінансову активність домогосподарств, яка ґрунтується на маркетинговій концепції ієрархії потреб. Згідно з нею послуги банків поділено на чотири рівні за потребами клієнтів, а також сформовано критерії поділу домогосподарств та послуг за рівнями, визначено показники, за якими розраховується плановий дохід банківської установи. В роботі наведено методику розрахунку, а також визначено альтернативи управляючого впливу на фінансову активність домогосподарств The article offers the model of commercial bank effect on the financial activity of households. The model bases on the marketing concept of hierarchy of needs. By the concept the banking services are divided into four levels on customer needs and the differentiation criteria of household and services by levels are formed, the indicators of calculated planned banking income are defined. The paper gives the method of calculating and identifies the alternatives of managed effect on the financial activity of households.
Modeling commercial bank effect on the financial activity of households
Keywords: моделювання; домогосподарства; комерційний банк; маркетингова концепція; ієрархія потреб; банківські продукти; добробут; фінансовий потенціал; альтернативи; modeling; household; commercial bank; concept of marketing; hierarchy of demands; banking products; wealth; financial potential; alternative