Особливості стану клітинної ланки імунної системи у вагітних з передчасним розривом плодових оболонок в термінах гестації 25-28 тижнів - Круть, Юрій Якович; Пучков, Володимир Анатолійович; Бондаренко, Сергій Анатолійович; Шевченко, Анна Олександрівна (My University, 2014)
Серед проблем сучасного акушерства невиношування вагітності займає одне з перших місць, тому що визначає високий рівень перинатальної і малюкової захворюваності та смертності. Незважаючи на певні успіхи, досягнуті в перинатології та фармакотерапії частота передчасних пологів не має стійкої тенденції до зниження і складає від 5 до 9% [3, 5, 6]. Однією з найчастіших причин ранніх передчасних пологів (ПП) є передчасний розрив плодових оболонок (ПРПО), який спостерігається при цій патології у 34,9-56% жінок.