Характеристика дії похідних (3-R-оксо-2Н-|1,2,4|-триазино-|2,3-с| -хіназолін-6-іл)карбонових кислот на динамічну та статичну витривалість щурів - Почелова, О. В.; Степанюк, Г. І.; Чорноіван, Н. Г.; Коваленко, Сергій Іванович; Воскобойнік, Олексій Юрійович; Pochelova, E. V.; Stepanjuk, G. I.; Chernoivan, N. G.; Kovalenko, S. I.; Voskobojnik., A. U. (My University, 2013)
Курсове (5-денне) внутрішньоочеревинне введення щурам похідних (3-R-оксо-2Н-[1,2,4]- триазино-[2,3-с]-хіназолін-6-іл) карбонових кислот з лабораторними шифрами АV-224, АV-227, DSK-38 та DSK-39 в дозах, що дорівнюють їх ЕД50 за плавальним тестом, подібно до бемітилу сприяє вірогідному підвищенню динамічної (тривалість бігу у третбані) та статичної (час утримання на стрижні, що обертається) витривалості організму. Сполука-лідер АV-224 за ефективністю в заданих умовах експерименту переважала еталонний актопротектор відповідно у 3,3 та 2,8 рази. A course (5-day) intraperitoneal administration to rats of compounds with laboratory code AV-224, AV-227, DSK-38 and DSK-39 at doses of ED50 of the swimming test like bemitile contributes statistically significant increase in the dynamic (time running in a treadmill) and static (holding duration on a rotating rod) stamina. Connect Leader AV-224 for efficiency in these experimental conditions, outperforming the benchmark actoprotector respectively 3.3 and 2.8 times.
Characteristic action derivatives (3-r-oxo-2h-[1,2,4]-triazine-[2,3-c]-quinazolin-6-yl) carboxylic acid on the dynamic and static endurance rats
Keywords: похідні (3-R-оксо-2Н-[1,2,4]-триазино-[2,3-с]-хіназолін-6-іл) карбонових кислот; бемітил; актопротекторна дія; derivatives of (3-R-oxo-2H-[1,2,4] triazine [2,3-c] quinazolin-6-yl) carboxylic acid; bemitile; aktoprotectory action