Алгоритм використання основних діагностичних осей багаторівневих психіатричних систематик під час проведення профілактичних психіатричних оглядів - Підлубний, Віталій Леонідович; Pidlubnyi, V. L. (My University, 2013)
Представлено результати психопрофілактичних оглядів 982 працівників промислових підприємств, які проведені з використанням розробленого алгоритму на основі діагностичних осей багатовимірних психіатричних систематик. Доведено, що використання даного алгоритму при проведенні профілактичних оглядів працівників промислових підприємств призводить до підвищення ефективності діагностики стану психічного здоров’я, зменшенню часу на проведення самого огляду і дозволяє зробити узагальнюючий висновок про причини виникнення психічних розладів, якість життя на момент огляду, а також спрогнозувати можливі напрямки терапії та психопрофілактики. In this article there are the results of psycho prophylactic inspections of 982 industrial workers conducted with the use of the algorithm based on the axes of multidimensional psychiatric diagnostic taxonomies. Ie is proved, that the using of this algorithm during preventive examinations of workers of industrial enterprises leads to more effective diagnostic of mental health, reducing the time for carrying out the examination and allows to make general conclusion about the causes of mental disorders, quality of life during the examination and predict possible ways of therapy and psychological prophylaxis.
Algorithm of Using of Basic Diagnostic Axis Multidimensional Psychiatric Taxonomist During Preventive Psychiatric Examinations
Keywords: алгоритм діагностики; багатоосьова діагностична систематика; клінічна феноменологія; працівники промислових підприємств; непсихотичні психічні розлади; психічне здоров’я; diagnostic algorithm; multi-axis diagnostic classification; clinical phenomenology; industrial workers; non-psychotic mental disorders; mental health