Філософія медицини та філософія в медицині - Жадько, Віталій Андрійович; Бідзіля, Петро Омелянович; Дідик, Сергій Сергійович (Тернопіль : ТНМУ, 2019)
Нині науковці в будь-якій сфері пізнання будуть отримувати науковий ступінь доктора філософії. Отже, варто розглянути проблему місця філософії в медичній науці та практиці, починаючи з навчання в медичних вишах. Філософія з самого початку свого зародження закликала людину до пізнання самої себе як мікро-космічної істоти, рівної макрокосму. Справді, людське тіло містить в собі фактично всі, крім штучно створених в лабораторних умовах, хімічні елементи. А головний мозок містить в собі десятки мільярдів нейронів як вмістилище інформації про еволюцію Всесвіту.
Keywords: філософія медицини; здорове тіло; єдність протилежностей; здоровий дух