Выбор тромболизиса при тромболии легочной артерии - Никоненко, А. С.; Никоненко, А. А.; Матвеев, С. А.; Осауленко, В. В.; Наконечный, С. Ю.; Никоненко, Олександр Семенович; Никоненко, Андрій Олександрович; Матвєєв, Сергій Олександрович; Наконечний, Сергій Юрійович; Nikonenko, O. S.; Nikonenko, A. O.; Matvieiev, S. O.; et al. (My University, 2016)
Тромбоэмболия легочной артерии (ТЭЛА) – сложная клиническая проблема, которая часто становится причиной острой сердечной недостаточности, инвалидности и смерти больного. Целью исследования было проанализировать результаты различных методов лечения ТЭЛА для оценки эффективности используемой терапии. Изучены результаты лечения 349 больных с ТЭЛА с использованием тромболизиса и антикоагулянтной терапии. Установлена высокая эффективность тромболитической терапии при массивной и субмассивной ТЭЛА. Тромбоемболія легеневої артерії – складна клінічна проблема, яка часто стає причиною гострої серцевої недостатності, смерті хворого і інвалідності. Метою дослідження було проаналізувати результати різних методів лікування ТЕЛА для оцінки ефективності використовуваної терапії. Вивчено результати лікування 349 хворих з ТЕЛА з використанням тромболізису і антикоагулянтної терапії. Встановлено високу ефективність тромболітичної терапії при масивній і субмасивій ТЕЛА. Pulmonary embolism is a complex clinical problem, which is often cause of acute heart failure, death and disability of patients. An aim of the study was to analyze the results of the various methods of treatment of PE to evaluate the effectiveness of therapy. The results of treatment of 349 patients with pulmonary embolism, whom using thrombolysis and anticoagulation therapy were analyzed. There was found high efficiency of thrombolytic therapy for massive and submassive pulmonary embolism.
Вибір тромболізису при тромбоемболії легеневої артерії
Thrombolysis choise for pulmonary embolism treatment
Keywords: тромбоэмболия; ангиопульмонография; мультиспиральная компьютерная томография органов грудной клетки; тромболизис; тромбоемболія; ангіопульмонографія; мультиспіральна комп’ютерна томографія органів грудної клітини; тромболізис; thrombosis; angiopulmonography; multislice computed tomography of the chest; thrombolysis