Ускладнення після контурної пластики статевого члена гіалуроновою кислотою : огляд літератури - Литвак, О.; Шапринський, В.; Маркова, М.; Засєда, Юрій Ігорович; Lytvak, O.; Shaprynskyi, V.; Markova, M.; Zasieda, Yu. I. (My University, 2023)
Матеріали та методи. У науковому дослідженні проведений огляд літературних джерел щодо ускладнень після контурної пластики статевого члена гіалуроновою кислотою (ГК). Для досягнення цієї мети, ми здійснили системний пошук наукової медичної інформації в англомовних базах даних, таких як MEDLINE, Embase, AMED (Allied and Complementary Medicine) і HMIC (Health Management Information Consortium). Ми аналізували всі статті, що відповідали заданим пошуковим параметрам. Крім того, був проведений ручний пошук відповідних посилань у знайдених текстах. Результати. Застосування ін’єкцій ГК для збільшення статевого органу в чоловіків показує низький відсоток ускладнень як на ранніх, так і віддалених термінах після процедури. У незначного відсотка пацієнтів ранні та очікувані побічні ефекти включали набряк, синці, підшкірні вузлики та інфекції. У роботі для всіх видів ускладнень запропоновані радикальні шляхи їх корекції, що робить застосування ГК безпечним та ефективним для збільшення розмірів статевого члена. Materials and methods. This study reviewed the literature on complications after penile enhancement with hyaluronic acid (HA). To achieve this goal, we conducted a systematic search for scientific medical information in English-language databases such as MEDLINE, Embase, AMED (Allied and Complementary Medicine), and HMIC (Health Management Information Consortium). We analyzed all articles that met the specified search parameters. In addition, we manually searched for relevant references in the found texts. Results. The use of HA injections for penis enlargement in men shows a low rate of complications both in the early- and long-term period after the procedure. In a small percentage of patients, early and expected side effects included swelling, bruising, subcutaneous nodules, and infections. In this work, radical ways of their correction are proposed for all types of complications, which makes the use of HA safe and effective for penis enlargement.
Complications after penis enhancement with hyaluronic acid: a literature review.
Keywords: гіалуронова кислота; збільшення товщини; наповнювач; статевий член; фалопластика; hyaluronic acid; girth enlargement; filler; penis; phalloplasty