Динаміка когнітивних порушень у хворих в гострому періоді мозкового ішемічного півкульового інсульту - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Гаранич, Л. С. (My University, 2021)
Мозковий інсульт (МІ) займає провідне місце в структурі цереброваскулярних патологій, враховуючи високі показники захворюваності, інвалідизації та смертності. Щорічно в Україні реєструється близько 100 тис. нових випадків. Істотний внесок в інвалідизацію хворих вносять постінсультні когнітивні порушення (КП), частота виникнення яких складає близько 40-80%. КП призводять до зниження якості життя пацієнтів, ускладнюють реабілітацію хворих та вимагають великих фінансових витрат, тож представляють важливу медико-соціальну проблему.