Влияние внешних факторов на физико-химические свойства абрикосового масла - Доля, В. С.; Мозуль, В. И.; Самко, А. В.; Бородин, Л. И.; Доля, Віктор Семенович; Мозуль, Валентина Іванівна; Самко, Анатолій Васильович; Бородін, Л. І.; Dolia, V. S.; Mozul, V. I.; Samko, A. V.; Borodin, L. I. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
При термической обработке и введении серы в абрикосовое масло уменьшается содержание олеиновой кислоты с 65,12±1,05% до 59,56±1,06%, 59,38±0,03% и 60,61±1,02%. Одновременно увеличивается количество линолевой кислоты с 28,68±1,04% до 30,59±0,09% и до 31,31±0,57%. Понижаются также значения йодного числа с 114,55±0,07 до 108,19±0,12; 104,22±0,12 и 96,87±0,08. Термічна обробка та введення сірки в абрикосову олію впливає на зменшення вмісту олеїнової кислоти з 65,12±1,05% до 59,56±1,06%, 59,38±0,03% и 60,61±1,02%. Водночас збільшується вміст лінолевої кислоти з 28,68±1,040% до 30,59±0,09% та до 31,31±0,57%. Значення йодного числа знижується з 114,55±0,07 до 108,19±0,12; 104,22±0,12 та 96,87±0,08. Natural apricot oil contains 65,12% of oleic acid. Her content decreases in presence of sulfur and at heating to 140°C during 10,30,60 minutes from 65,12±1,05% to 59,56%, 59,38% and 60,61%. At the same time increases content of linolenic from acid 28,68% to 30,59% and 30,31%. Also decreases iodine value from 114,55±0,07 to 108,19±0,12; 104,22±0,12 and 96,87±0,08.
Вплив зовнішніх факторів на фізико-хімічні властивості абрикосової олії
Effect of External factors on physical-chemical properties of apricot oil
Keywords: абрикос; жирное масло; состав жирных кислот; жирна олія; склад жирних кислот; apricot; fatty oil; fatty acid composition