Предикторы развития аневризмы левого желудочка у больных острым передним Q-инфарктом миокарда - Сыволап, В. Д.; Киселев, С. М.; Сиволап, Віктор Денисович; Кисельов, Сергій Михайлович; Syvolap, V. D.; Kyselov, S. M. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Обследованы 67 больных с диагнозом Q-инфаркт миокарда. Изучено изменение показателей ЭКГ и допплерэхокардиографии в зависимости от наличия аневризмы левого желудочка. Определены предикторы формирования аневризмы левого желудочка у больных острым передним Q-инфарктом миокарда. Обстежено 67 хворих із діагнозом Q-інфаркт міокарда. Вивчено зміни показників ЕКГ та допплерехокардіографії залежно від наявності аневризми лівого шлуночка. Виявлено предиктори формування аневризми лівого шлуночка у хворих на гострий передній Q-інфаркт міокарда. 67 patients with diagnosis: Q-wave myocardial infarction – were examined. Peculiarities of ECG and echocardiographic indexes were studied depending on the presence of left ventricle aneurism. Predictors of left ventricle aneurism formation were revealed in patients with acute Q-wave myocardial infarction.
Предиктори розвитку аневризми лівого шлуночка у хворих на гострий передній Q-інфаркт міокарда
Predictors of left ventricle aneurism development in patients with acute anterior Q-wave myocardial infarction
Keywords: инфаркт миокарда; аневризма левого желудочка; предикторы формирования аневризмы сердца; інфаркт міокарда; аневризма лівого шлуночка; предиктори формування аневризми серця; myocardial infarction; left ventricle aneurism; predictors of heart aneurism formation