Особливості розподілу рецепторів до лектину сої (SBA) у медіастенальному лімфатичному вузлі в нормі та після внутрішньоплідної іммунізації - Васильчук, Наталія Григорівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження: вивчити розподіл і кількість SBA+-лімфоцитів у паренхімі медіастенального лімфатичного вузла на ранніх етапах післянатального розвитку в нормі та після внутрішньоплідної антигенної стимуляції. Матеріали та методи: внутрішньоплідну іммунізацію спліт-вакциною «Ваксігрип» здійснювали за методом М. А. Волошина зі співавторами. Летингістохімічні дослідження проводили за загальноприйнятими методиками. Отримані результати: дослідження динаміки розподілу у клітинних структурах медіастенального лімфатичного вузла галактозаміноглікоконьюгатів показала, що у тварин експериментальної групи лімфоцити діаметром 11-13 мкм. Вони входять до складу лімфоїдних вузликів.
Keywords: тези