Поліфенольні сполукі Асhillea taurica Bieb. флори України - Дуюн, Ірина Федорівна; Смойловська, Галина Павлівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Метою дослідження було: визначення складу поліфенольних сполук трави Achillea taurica Bieb. (деревій кримський) флори України. Рід Achillea L. (деревій) родини Asteraceae L. відносять до розповсюджених та багатовидових. У флорі України він налічує до 23 представників. В сучасній медицині використовують в формі настоїв трави або відварів коренів (1:10) протизапальних, кровоспинних та ранозагоюючих засобів.