Психологічні, соціокультурні та етичні аспекти формування професійної ідентичності студента медичного ЗВО - Дмитерко, Євгенія Володимирівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
У вирії подій сьогодення, які мають історичний і всесвітній характер, багато речей регулюються зовнішніми обставинами. Сучасні процеси в країні й у світі постають викликом для усього людства і студентство, як ланка, з якої починає своє існування суспільна самоідентичність, також не є винятком. До того, в сенсі формування професійної самосвідомості рівень відповідальності студентів-медиків набагато вищий за рівень середньостатистичного здобувача вищої освіти. Така кореляція обумовлена безпосередньо контекстом змін, які останнє п’ятиріччя чинять суттєвий, кардинальний вплив на сферу медицини.