Імуногістохімічні особливості деяких складових сполучної тканини нирок при мезангіокапілярному гломерулонефриті і типу та дифузному вовчаковому гломерулонефриті - Хмара, О. В.; Дядик, О. О.; Хмара, Е. В.; Дядык, Е. А.; Khmara, O. V.; Dyadyk, O. O. (ЗДМУ, 2014)
З метою вивчення деяких складових та особливостей сполучної тканини в біоптатах нирок здійснили дослідження у хворих на мезангіокапілярний гломерулонефрит І типу та дифузний вовчаковий гломерулонефрит на підставі прижиттєвого морфологічного дослідження з використанням імуногістохімічних методів із залученням морфометричної обробки матеріалу та статистичних методів дослідження. Виявили особливості вмісту віментина та гладком’язового актину у гломерулярному і тубуло-інтерстиційному апараті нирок при цих двох патологіях для поліпшення диференційної діагностики та прогнозу захворювання. С целью изучения состава и особенностей соединительной ткани в биоптатах почек провели исследования больных с мезангиокапиллярным гломерулонефритом І типа и диффузным волчаночным гломерулонефритом на основании прижизненного морфологического исследования с использованием иммунногистохимического, морфометрического исследования материала с применением статистических методов. Установлены особенности наличия виментина и гладкомышечного актина в гломерулярном и тубуло-интерстициальном аппарате почек при этих патологиях для оптимизации дифференциального диагноза и прогноза заболевания. Aim. To study immunohistochemical features of some connective tissue components of kidney in mesangiocapillary glomerulonephritis type I and diffuse lupus glomerulonephritis. Methods and results. The features of some components of connective tissue in kidney biopsies of patients with mesangiocapillary glomerulonephritis type I and diffuse lupus glomerulonephritis were studied using immunohistochemical, morphometrical and statistical methods of data analysis. Conclusion. The peculiarities of vimentin and smooth muscle actin distribution in the glomerular and tubular-interstitial apparatus of kidney during these two conditions were identifi ed that can be used for facilitation of differential diagnostic optimization and prognosis of the disease.
Иммуногистохимические особенности некоторых компонентов соединительной ткани почек при мезангиокапиллярном гломерулонефрите І типа и диффузном волчаночном гломерулонефрите
Immunohistochemical features of some connective tissue components of kidney in mesangiocapillary glomerulonephritis type I and diffuse lupus glomerulonephritis
Keywords: мезангіокапілярний гломерулонефрит І типу; вовчаковий нефрит; імуногістохімія; мезангиокапиллярный гломерулонефрит І типа; волчаночный нефрит; иммуногистохимия; Mesangiocapillary Glomerulonephritis; Lupus Nephritis; Immunohistochemistry