Влияние 7-(2-гидрокси-3-изопропоксипропил)-3-метил-8-(4-метилпиперидин-1-ил)-ксантина на показатели липидного обмена - Белай, И. М.; Остапенко, А. А.; Романенко, Н. И.; Красько, Н. П.; Білай, Іван Михайлович; Романенко, Микола Іванович; Красько, Микола Петрович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Вивчено гіполіпідемічної активності вперше синтезованого похідного 3-метил-7-β-гідрокси-γ-ізопропоксипропілксантину за умов експериментальної гіперліпідемії у щурів. Встановлена перспективність подальших фармакологічних досліджень у цьому ряду похідних ксантину. Изучены гиполипидемические свойства впервые синтезированного производного 3-метил-7-β-гидрокси-γ-изопро-поксипропилксантина в условиях экспериментальной гиперлипидемии у крыс. Установлена перспективность дальнейших фармакологических исследований в этом синтетическом ряду производных ксантина. Hyperlipidemic activity of first synthesed derivate of 3-methyl-7-β-hydroxi-γ-isopropoxipropylxanthine in experimental hyperlipidemia in rats was studied. Perspectives of further pharmacological study in this line of xanthine’s derivatives were defined.
Keywords: експериментальна гіперліпідемія; похідні 3-метилксантину; гіполіпідемічна активність; экспериментальная гиперлипидемия; производные 3-метилксантина; гиполипидемическая активность; the experimental hyperlipidemy; 3-methylxanthine derivatives; hypolipidemic activity