Зміст права на таємницю про стан здоров’я - Гамбург, Леонід Самойлович (СНАУ, 2020)
У вузькому (фізіологічному) розуміння здоров’я – це певний стан життя організму, що полягає у такому функціонуванні його органів, яке необхідно і достатньо для нормальної життєдіяльності індивіда. В широкому (комплексному) розумінні – відсутність хвороб, недуг, фізичних вад і стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя. Здоров’я є однією з якісних складових людської істоти, її властивістю адаптуватися до фізичних, психічних і соціальних проблем, вирішуючи їх в особистій та суспільній практиці.
Keywords: здоров'я людини; охорона здоров’я; права людини; таємниця про стан здоров’я