Роль мотивации студентов в выборе профессии хирурга при прохождении цикла «Общая хирургия» - Капшитарь, А. В.; Капшитар, Олександр Васильович; Kapshytar, A. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Исследованы причины мотивации студентов в выборе профессии врача-хирурга на цикле «Общая хирургия». По данным опроса и анкетирования, 26,2% студентов 3 курса, участвующих в исследовании, изъявили желание стать врачом-хирургом. Из них у 48,6% студентов мотивом стали семейные традиции, у 21,1% – положительные результаты лечения хирургом близких людей, у 12,5% – сведения из разнообразных источников информации, а у 17,8% – знакомство с работой хирурга в хирургической клинике. Досліджено причини мотивації студентів при виборі професії лікаря-хірурга на циклі «Загальна хірургія». За даними опитування та анкетування 26,2% студентів 3 курсу, що брали участь у дослідженні, виявили бажання стать лікарем-хірургом. З них у 48,6% студентів мотивом стали сімейні традиції, у 21,1% – позитивні результати лікування хірургом близьких людей, у 12,5% – відомості з різноманітних джерел інформації, а у 17,8% – знайомство з роботою хірурга у хірургічній клініці. The reasons motivating students in choosing career of surgeon during the cycle «General Surgery» were studied. According to the survey questionnaire 26,2% of 3rd year students participating in the study expressed a desire to become a surgeon. Of these, 48,6% of students were motivated by family traditions, 21,1% – by positive results of surgical treatment of relatives, in 12,5% cases information from different data sources infl uenced on the decision, and in 17,8% cases it was acquaintance with the work of the surgeon in surgical clinic.
Роль мотивації студентів у виборі професії хірурга при прохожденні циклу «Загальна хірургія»
The role of motivation of students for surgeon career in the cycle «General surgery»
Keywords: выбор профессии хирурга; мотивация студентов; цикл «Общей хирургии»; вибір професії лікаря-хірурга; мотивація студентів; цикл «Загальна хірургія»; choice of surgeon profession; motivation of students; cycle «General Surgery»