Розробка методики спектрофотометричного визначення рекомбінантного рецепторного антагоніста інтерлейкіну-1 людини в напівфабрикаті-розчині - Мєдвєдєва, Катерина Павлівна; Бурлака, Богдан Сергійович; Бугайова, В. В.; Васюк, Світлана Олександрівна; Бєленічев, Ігор Федорович; Супрун, Е. В.; Miedviedieva, K. P.; Burlaka, B. S.; Buhaiova, V. V.; Vasyuk, S. O.; Belenichev, I. F.; Suprun, E. V.; et al. (My University, 2019)
Розробка та валідація нової методики спектрофотометричного кількісного визначення рекомбінантного рецепторного антагоніста інтерлейкіну-1 людини (РРАІЛ-1) у напівфабрикаті-розчині.Матеріали і методи. У дослідженні використано напівфабрикат-розчин (РРАІЛ – 1 – 50 мг, динатрію едетат – 0,12 мг, натрію дигідрофосфат дигідрат – 7,8 мг, полісорбат-20 – 0,10 мг, вода для ін’єкцій до 1 мл), а як розчинник – воду очищену. Аналітичне обладнання: спектрофотометр Specord 200, ваги електронні АВТ-120-5DM.Результати й обговорення. Розроблено нову, просту методику кількісного визначення РРАІЛ-1 у напівфабрикаті-розчині методом спектрофотометрії в УФ-області, яка базується на вимірюванні оптичної густини водного розчину сполуки при 280 нм. Методика була валідована за такими характеристиками, як лінійність, прецизійність, правильність, специфічність та робасність. Лінійна залежність абсорбції від концентрації знаходиться в діапазоні 0,6–1,1 мг/мл. Аналіз прогнозованої повної невизначеності аналізу свідчить про можливість застосування розробленої методики в інших лабораторіях.Висновки. Розроблено та валідовано методику визначення вмісту РРАІЛ-1 у напівфабрикаті-розчині згідно з вимогами ДФУ. Доведено, що за такими валідаційними характеристиками, як лінійність, специфічність, прецизійність, правильність та робасність методика є коректною. The development and validation of the new spectrophotometric method for the quantitative determination of a recombinant human interleukin-1 receptor antagonist (IL-1RA) in a semi-finished solution.Materials and Methods. Studying object – a semi-finished solution (IL-1RA – 50 mg, disodium edetate – 0,12 mg, sodium dihydrophosphate dihydrate – 7,8 mg, polysorbate-20 – 0,10 mg, water for injection up to 1 ml). As a solvent, purified water was used. Analytical equipment: spectrophotometer Specord 200, electronic scales АВТ-120-5DM.Results and Discussion. A new, simple method for the quantitative determination of a recombinant human IL-1RA in a semi-finished solution with the method of UV spectrophotometry has been developed, that is based on the measuring of the absorption of the aqueous solution at 280 nm. The method was validated for linearity, accuracy, precision, specificity, and robustness. The linear dependence of absorption on concentration was found in the range of 0,6 to 1,1 mg/ml. The analysis of the predicted total indeterminacy of the analysis indicates the possibility of its application in other laboratories.Conclusions. The development and validation of the spectrophotometric method of quantitative determination of a recombinant human IL-1RA in a semi-finished solution according to the standardized validation procedure was carried out. It is proved that according to such validation characteristics as linearity, precision, correctness and robustness, the method is correct. Разработка и валидация новой методики спектрофотометрического количественного определения рекомбинантного рецепторного антагониста интерлейкина-1 человека (РРАИЧ-1) в полуфабрикате-растворе.Материалы и методы. В исследовании использованы полуфабрикат-раствор (РРАИЧ-1 – 50 мг, динатрия эдетат – 0,12 мг, натрия дигидрофосфат дигидрат – 7,8 мг, полисорбат-20 – 0,10 мг, вода для инъекций до 1 мл), как растворитель – вода очищеная. Аналитическое оборудование: спектрофотометр Specord 200, весы электронные АВТ-120-5DM.Результаты и обсуждение. Разработана новая, простая методика количественного определения РРАИЧ-1 в полуфабрикате-растворе методом спектрофотометрии в УФ-области, основанная на измерении оптической плотности водного раствора соединения при 280 нм. Методика была валидирована согласно таким характеристикам, как линейность, прецизионность, правильность, специфичность и робастность. Линейная зависимость абсорбции от концентрации находится в диапазоне 0,6–1,1 мг/мл. Анализ прогнозируемой полной неопределенности анализа свидетельствует о возможности применения разработанного метода в других лабораториях.Выводы. Разработана и валидирована методика определения содержания РРАИЧ-1 в полуфабрикате-растворе согласно требованиям ГФУ. Доказано, что по таким валидационным характеристикам, как линейность, специфичность, прецизионность, правильность и робастность, методика является корректной.
The development of method for the spectrophotometric determination of a recombinant human interleukin-1 receptor antagonist in a semi-finished solution
Разработка методики спектрофотометрического определения рекомбинантного рецепторного антагониста интерлейкина-1 человека в полуфабрикате-растворе
Keywords: спектрофотометрія; напівфабрикат-розчин; рекомбінантний рецепторний антагоніст інтерлейкіну-1 людини; кількісне визначення; spectrophotometry; solution; recombinant human interleukin-1 receptor antagonist; quantitative determination; пектрофотометрия; полуфабрикат-раствор; рекомбинантный рецепторный антагонист интерлейкина-1 человека; количественное определение