Спектрофотометричне визначення циклодолу в таблетках - Загородній, Святослав Леонідович; Васюк, Світлана Олександрівна; Загородний, С. Л.; Васюк, С. А.; Zahorodniy, S. L.; Vasyuk, S. O. (My University, 2014)
Резюме: розроблено нову спектрофотометричну методику кількісного визначення циклодолу на основі його взаємодії з бромкрезоловим зеленим у середовищі ацетону і вимірюванні абсорбції продукту реакції у видимій ділянці спектра при довжині хвилі 410 нм. Запропоновану методику застосовано для кількісного визначення циклодолу у лікарській формі - таблетках, вироблених українським фармацевтичним підприємством. Визначені основні валідаційні характеристики за Державною фармакопеєю України. За отриманими експериментальними даними методика може бути коректно відтворена та придатна для використання в лабораторіях Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, а також ВТК хіміко-фармацевтичних підприємств і криміналістичних лабораторіях. Резюме: разработана новая спектрофотометрическая методика количественного определения циклодола на основании его реакции с бромкрезоловым зеленым в среде ацетона и измерении абсорбции продукта реакции в видимой области спектра при длине волны 410 нм. Предложенная методика применена для количественного определения циклодола в лекарственной форме - таблетках, производимых украинским фармацевтическим предприятием. Определены основные валидационные характеристики по Государственной фармакопее Украины. Согласно полученных экспериментальных данных, методика может быть корректно воспроизведена и пригодна для использования в лабораториях Государственной инспекции по контролю качества лекарственных средств, а также ОТК химико-фармацевтических предприятий и криминалистических лабораториях. Summary: a new spectrophotometric method of quantification of Trihexyphenidyl based on its interaction with bromocresol green in acetone solution and measuring the absorption of the reaction product in the visible spectrum at a wavelength of 410 nm. The method used to quantify Trihexyphenidyl in dosage form - tablets produced by Ukrainian pharmaceutical company. The basic characteristics validated by the State Pharmacopoeia of Ukraine. According to the obtained experimental data, the technique can be correctly reproduced and is suitable for use in pharmaceutical and forensic analytical laboratories.
Спектрофотометрическое определение циклодола в таблетках
Spectrophotometric determination of trihexyphenidyl in tablets
Keywords: спектрофотометрія; циклодол; бромкрезоловий зелений; кількісне визначення; спектрофотометрия; бромкрезоловый зеленый; количественное определение; spectrophotometry; Trihexyphenidyl; bromocresol green; quantification