Клінічна фармакологія та фармакотерапія в ревматології - Красько, Микола Петрович; Крайдашенко, Олег Вікторович; Кремзер, Олександр Олександрович; Красько, Валентина Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2016)
У посібнику описано основні клінічні прояви, діагностичні ознаки і оновлені принципи лікування ревматологічних захворювань згідно сучасних протоколів та ін. медико-технологічних докуметів, що входять в компетенцію не тільки ревматологів, але й лікарів інших спеціальностей і провізорів. Дана порівняльна характеристика лікарських засобів і фармакологічних груп. На підставі даних багатоцентрових досліджень визначене їх місце в лікуванні конкретних нозологічних форм. У програму лікування включені сучасні препарати, зареєстровані в Україні, зокрема, селективні інгібітори ЦОГ, нові імуномодулюючі препарати, розроблені на основі генної інженерії, хондропротектори.
Keywords: клінічна фармакологія; ревматологія; нестероїдні протизапальні препарати; побічна дія; селективні інгібітори ЦОГ; імуномодулюючі препарати; хондропротектори