Перспективи застосування біодеградуючих сплавів на основі магнію в остеосинтезі (літературно-аналітичний огляд) - Яцун, Євген Володимирович; Чорний, Вадим Миколайович; Головаха, Максим Леонідович; Яцун, Е. В.; Чёрный, В. Н.; Головаха, М. Л.; Yatsun, E. V.; Chorny, V. M.; Golovakha, M. L. (Українська військово-медична академія, 2013)
Реноме. У літературно-аналітичному огляді представлені основні етапи розвитку застосування біодеградуючих сплавів на основі магнію в хірургії та травматології. Провидений аналіз дозволив виявити основні проблеми: немає способів управління швидкістю біологічної розробці сплавів, не вивчено вплив продуктів бтдеградації магнію на тканини та організм в цілому, немає, інформації про особливості регенерації кісткової тканини при імплантації сплавів на основі магнію. Резюме. В литературно-аналитическом обзоре представлены основные этапы развития применения биодеградирующих ставов на основе магния в хирургии и травматологии. Проведенный анализ позволил выявить основные проблемы: нет способов управления скоростью биологической резорбции сплавов, не изучено влияние продуктов биодеградации магния на ткани и организм в целом, нет информации об особенностях регенерации костной ткани при имплантации сплавов на основе магния. Summary. In the analytical review in literatures of the main stages of development of biodegradable magnesium alloys in surgery and traumatology. The analysis revealed the main problems: there is no way to control the speed of the biological resorption alloys, not studied the effect of degradation products of magnesium on the tissues and the organism in general, there is no information on the characteristics of the regeneration of bone tissue when implanted magnesium alloys.
Перспективы применения биоразлагаемые сплавов на основе магния в остеосинтезе (литературно-аналитический обзор)
The prospects ok biodegradable magnesium-based alloys in osteosynthesis
Keywords: магній; травматологія; імплантат; магний; травматология; имплантат; magnesium; traumatology; implant