Показники здоров’я лабораторних щурів на фоні незбалансованого харчування - Левченко, Л. А.; Заведея, Т. Л.; Левченко, К. А.; Воробйова, О. В.; Пилипак, Т. А.; Галушко, С. С.; Островський, А. В.; Марченко, І. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Експериментальним шляхом підтверджено негативний вплив незбалансованого харчування на стан здоров’я лабораторних тварин. Відзначено патологічну втрату ваги, відсутність росту, зниження фізіологічних процесів. У щурів розвинулись гіпотермія і цукровий діабет, ураження центральної нервової системи, виявлено недорозвиток статевих органів. Экспериментальным путем подтверждено негативное влияние несбалансированного питания на состояние здоровья лабораторных животных. Отмечены патологическая потеря веса, отсутствие роста, снижение физиологических процессов. У крыс развились гипотермия и сахарный диабет, поражение центральной нервной системы, определено недоразвитие половых органов. Negative inﬂuence of an unbalanced food on health of laboratory animals has been conﬁrmed experimentally. Pathological loss of body weight, absence of growth, decrease in physiological processes were noted. Hypothermia and diabetes, central nervous system affection developed in rats, hypogenitalism was noted.
Keywords: лабораторні щури; годування; незбалансоване харчування; лабораторные крысы; кормление; несбалансированное питание; laboratory rats; feeding; unbalanced food