Характер психологічного реагування студентської молоді на вторинну шкоду, пов’язану з уживанням алкоголю оточуючими - Чугунов, Вадим Віталійович; Підлубний, Віталій Леонідович; Плєхов, Владислав Андрійович; Чугунов, В. В.; Подлубный, В. Л.; Плехов, В. А.; Chuhunov, V. V.; Pidlubnyi, V. L.; Plekhov, V. A. (Харків : [б. в.], 2019)
Вивчено характер психологічного реагування студентської молоді на вторинну шкоду, пов’язану з уживанням алкоголю оточуючими. Виявлено, що в цілому для обраного контингенту осіб не є характерним отримання зазначеної шкоди. У випадках коли респонденти потерпали через пияцтво інших, це призводило у них до станів порушення адаптації різної тривалості та негативно відображувалося на показниках навчального процесу. Изучен характер психологического реагирования студенческой молодежи на вторичный вред, связанный с употреблением алкоголя окружающими. Выявлено, что в целом для данного контингента лиц не характерно получение указанного вреда. В случаях когда респонденты страдали из-за пьянства других, это приводило у них к состояниям нарушения адаптации различной продолжительности и негативно отражалось на показателях учебного процесса. The nature of psychological response of students to alcohol-related harm, associated with its consumption by people around them, was studied. Generally, this group of persons was revealed as characterized by having no alcohol-related harm. In cases, where the respondents suffered from alcohol abuse of others, this entailed a state of impaired adaptation of various duration and negatively affected the educational process.
Характер психологического реагирования студенческой молодежи на вторичный вред, связанный с употреблением алкоголя окружающими
Nature of psychological response of students to alcohol-related harm associated with its consumption by others
Keywords: молодь; студенти; алкоголь; психодіагностика; наркологія; молодежь; студенты; психодиагностика; наркология; youth; students; alcohol; psychodiagnostics; narcology