Корекція антибіотикоасоційованих порушень синтезу протромбіну у дітей перших 6 місяців життя, які отримують виключно природне вигодовування - Соляник, Олександра Вячеславівна; Іванько, Олег Григорович (My University, 2021)
У немовлят віком від 1 6 місяців життя, за нашими даними, після курсу антибактеріальної терапії цефтриаксоном спостерігались лабораторні ознаки вітамін К залежних порушень протромбінового комплексу, які не були пов`язані з його токсичною дією. Ці при ховані порушення коагуляції виявлялись цілком достатніми для розвитку пізньої геморагічної хвороби. Дійсно, на момент закінчення терапії збільшення МНВ (міжнародне нормоване відношення) за медіаною досягало 1,8 од., подовження ПТЧ (протромбіновий час) до 22 с, з одночасним зниженням ПТ (протромбіну за Квіком) до 33%.