Розробка умов рідинної хроматографії для хіміко-токсикологічного аналізу метформіну - Москаленко, В. Ю.; Мерзлікін, С. І. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Запропоновано умови виявлення та кількісного визначення метформіну методом ВЕРХ. Прийнятність методики для хіміко-токсикологічного аналізу зумовлена відносною невизначеністю середнього результату при кількісному визначенні досліджуваної речовини, що складає ±5,15%. Предложены условия идентификации и количественного определения метформина методом ВЭЖХ. Пригодность методики для химико-токсикологического анализа обусловлена относительной неопределенностью среднего результата при количественном определении исследуемого вещества, которая составляет ±5,15%. Conditions of the identification and quantitative determination method of metformin by HPLC method were offered. The availability of method for aims of chemical and toxicological analysis was stipulated with a relative error of the quantitative determination of metformin, which is ±5,15%.
Keywords: протидіабетичні засоби; метформін; високоефективна рідинна хроматографія; хіміко-токсикологічний аналіз; противодиабетические препараты; метформин; высокоэффективная жидкостная хроматография; химико-токсикологический анализ; antidiabetic drugs; metformin; high-efficient liquid chromatography; chemical-toxicological analysis