Клінічні аспекти психодерматології в практиці лікаря-дерматовенеролога - Горбачова, Наталя Ігорівна; Коваленко, А. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
На сьогоднішній день проблема дерматологічних розладів, асоційованих або індукованих психічними порушеннями, стає все більш актуальною. Психодерматологія вивчає природу зв'язку між шкірними та психічними хворобами, які нерідко розвиваються одночасноу одного і того ж пацієнта на тлі єдиного патогенезу. За даними вітчизняних авторів, у 1/3 пацієнтів дерматологічного профілю відзначаються психічні розлади, що вимагають спеціалізовано медичної допомоги.
Keywords: тези