Дослідження ліпофільного екстракту бруньок тополі китайської - Рудник, Анна Михайлівна; Федченкова, Ю. А. (My University, 2024)
Проведено хромато-мас-спектрометричне дослідження ліпофільного екстракту бруньок тополі китайської (Populus simonii Carr.). Встановлено, що екстракт містить близько 5% флавоноїдів (дигідрохризин, тектохризин, піностробін халкон) та біля 5% ефірної олії. A gas chromatography-mass spectrometric study of the lipophilic extract of Chinese poplar buds (Populus simonii Carr.). was carried out. It was found that the extract contains about 5% flavonoids (dihydrochrysin, tectochrysin, pinostrobin chalcone) and about 5% essential oil.
Keywords: Populus simonii Carr.; ліпофільний екстракт