Постпрандіальний дисстрес-синдром у дітей - Пащенко, Ірина Володимирівна; Підкова, Віра Ярославівна; Круть, Олександра Степанівна (Харків : НФаУ, 2019)
Функціональні гастроінтестінальні розлади (ФГР) є поширеною патологією органів травлення як в дитячому віці так і у дорослих. Діагностика ФГР базується на різноманітній комбінації проявів порушення моторно–евакуаторної функції системи травлення, з незрілістю іннервації без структурних або біохімічних змін. Нові дослідження і робота експертів по оновленню та уточненню критеріїв привела к прийняттю у травні 2016 року Римських критеріїв діагностики IV перегляду, в якій надається перевага посиндромній діагностиці.
Keywords: тези