Дослідження елементного складу у траві чебрецю кримського півдня України - Фуклева, Лариса Анатоліївна; Гречана, Олена Володимирівна (My University, 2017)
Лікарська рослинна сировина має здатність накопичувати важливі хімічні елементи, використовуватись для лікування та профілактики багатьох захворювань, які виникають при порушенні макро- та мікроелементного балансу організму людини, підвищують його захисні функції. Добре відоме значення кальцію в системі згортання крові, при нестачі цинку порушується утворення кісток. За існуючими даними літератури, трава чебрецю в значному ступеню сприяє нормалізації діяльності нервової системи.
Keywords: чебрець кримський; елементний склад; атомно-абсорбційна спектрометрія; лікарські рослини