Спектрофотометричне визначення глюкозаміну в препараті "Дона" - Портна, К. П.; Васюк, Світлана Олександрівна; Портная, Е. П.; Васюк, С. А.; Portna, K. P.; Vasiuk, S. O. (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2013)
Резюме: розроблено та валідовано нову спектрофотометричну методику кількісного визначення глюкозаміну на основі його взаємодії з натрієвою сіллю 1,2-нафтохінон-4-сульфокислоти і вимірюванні абсорбції продукту реакції в видимій ділянці спектра при довжині хвилі 510 нм. Згідно з отриманими експериментальними даними, методика може бути коректно відтворена та придатна для використання в лабораторіях Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів, а також ВТК хіміко-фармацевтичних підприємств. Резюме: разработана и валидирована новая спектрофотометрическая методика количественного определения глюкозамина на основе его взаимодействия с натриевой солью 1,2-нафтохинон-4-сульфокислоты и измерения абсорбции продукта реакции при 510 нм. Согласно полученным экспериментальным данным, методика может быть корректно воспроизведена и пригодна для использования в лабораториях Государственной инспекции по контролю качества лекарственных средств, а также ОТК химико-фармацевтических предприятий. Summary: a new spectrophotometric method for the quantitative determination of glucosamine is proposed. This method is based on the reaction with 1,2-naphthoquinone-4-sulfonic acid sodium salt and the formation of coloured products that exhibit a bsor ption maxima at 510 nm. According to the experimental data, the technique can be correctly reproduced and is suitable for using in laboratories of the State Inspectorate for Quality Control of Medicines and QCD of the chemicopharmaceutical enterprises.
Спектрофотометрическое определение глюкозамина в препарате «Дона»
Spectrophotometric determination of glucosamine in the drug «Dona»
Keywords: спектрофотометрія; глюкозамін; натрієва сіль 1,2-нафтохінон-4-сульфокислоти; кількісне визначення; спектрофотометрия; глюкозамин; натриевая соль 1,2-нафтохинон-4-сульфокислоты; количественное определение; spectrophotometry; glucosamine; 1,2-naphthoquinone-4-sulfonic acid sodium salt; quantitative determination