Прогнозування біологічної дії сполук похідних 4-R-5-фенетил-2,4-дигідро-3Н-1,2,4-тріазол-3-тіонів - Ігнатова, Т. В.; Каплаушенко, Андрій Григорович; Фролова, Юлія Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
В останні десятиліття спостерігається інтенсивний розвиток дослідженнь сполук та лікарських засобів, які містять у своїй структурі ядро 1,2,4-тріазола. Біомедична роль таких типів сполук зумовлена широким спектром їх біологічної дії, що володіють низькою токсичністю. Серед них знайдено низку ефективних препаратів, а саме дифлюкан, флуконазол, вориконазол, ітракон, ноксафіл та інші. Враховуючи актуальність досліджень похідних 1,2,4-тріазолу, а також позитивну тенденцію їх подальшого розвитку доцільним є прогнозування аспектів біологічної активності нових сполук, що сприятиме застосуванню їх властивостей у фармації та медицині. Перед початком синтезу нами проведено відбір на основі комп’ютерного прогнозу спектра біологічної активності сполук. Звичайно у межах такого визначення не враховуються багато факторів, що впливають на кількісні характеристики біологічної активності.
Keywords: тези доповідей