Клинико.сонологические особенности при опухолеподобных образованиях яичников у женщин репродуктивного возраста - Шаповал, О. С.; Шаповал, Ольга Сергіївна; Shapoval, О. (My University, 2016)
Цель исследования: изучить особенности клинического течения доброкачественных опухолеподобных образований яичников, роль сонологической диагностики в установлении диагноза опухолевидного образования яичника. Материалы и методы. Обследовано 134 пациентки с опухолевидными образованиями яичников, контрольная группа – 50 женщин гинекологически и соматически здоровых. Мета дослідження: вивчити особливості клінічного перебігу доброякісних пухлиноподібних утворень яєчників, роль сонологічної діагностики у встановленні діагнозу пухлиноподібного утворення яєчника. Матеріали та методи. Обстежено 134 пацієнтки з пухлиноподібними утвореннями яєчників, контрольна група – 50 жінок гінекологічно та соматично здорових. The Aim: to study clinical features of benign tumor;like formations of ovaries, the role of sonological diagnostics in the diagnosis of ovarian tumor formation. Materials and Methods: the study involved 134 patients with ovarian tumor formation, the control group – 50 women gynecological and somatically healthy.
КлінікоKсонологічні особливості при пухлиноподібних утвореннях яєчників у жінок репродуктивного віку
Clinical and sonological features in tumorKlike formations of ovaries in women of reproductive age
Keywords: опухолеподобные образования яичников; реп родуктивный возраст; УЗИ; пухлиноподібні утворення яєчників; репродуктивний вік; УЗД; ovarian tumor-like formations; reproductive age; ultra-sound