Ступінь мотивованості дорослого населення до проведення стоматологічних профілактичних заходів - Сидоренко, Олександр Олександрович; Sydorenko, O. O. (My University, 2018)
Мета. Вивчити інформованість співробітників про правила оральної гігієни і міру їх мотивованості до проведення профілактичних заходів. Вивчити ступінь мотивованості дорослого населення до проведення стоматологічних профілактичних заходів. Матеріали та методи. Об’єкт дослідження – співробітники Запорізького державного медичного університету. Предмет – інформованість та ступінь мотивованості дорослого населення до проведення стоматологічних профілактичних заходів у віковому аспекті. Методи дослідження. Під час проведення наукової роботи було використано бібліосемантичний, аналітичний метод, метод системного підходу та метааналізу, метод індукції. Результати. Ступінь мотивованості вагомо впливає на стан здоров’я стоматологічних хворих, на умови праці працівників медичної сфери, залежить від надання необхідних видів і обсягів профілактичної та санітарно просвітницької допомоги. Висновки. Для формування високого рівня мотивованості необхідно розробити заходи спрямовані на підвищення гігієнічної грамотності співробітників і переосмислення свого відношення до стоматологічного здоров’я. Purpose. Study the awareness of employees about the rules of oral hygiene and to define the rate of their motivation to carry out preventive measures. Explore the motivation rate of adult population in case of dental preventive measures. Materials and methods. Object of study - Zaporizhia State Medical University employees. The subject - awareness and the motivation rate of adult population in case of dental preventive measures with age aspect. Research methods. During scientific research such methods as analytical, systematic approach, meta-analysis, and induction method were used. Results. The rate of motivation is crucial for health of dental patients, has an influence on working conditions of medical sphere employees, and depends on the provision of the necessary types and amounts of preventive and sanitary-educational assistance. Conclusions. For shaping the high rate of motivation is necessary to develop measures aimed at improving hygienic competence of employees and redefining their attitude to dental health.
The motivation rate of adult population in case of dental preventive measures
Keywords: гігієна; порожнина рота; стоматологія; здоров’я; hygiene; mouth cavity; dentistry; health