Ведення пацієнток із синдромом полікистозу яєчників - Авраменко, Наталія Вікторівна; Кабаченко, Олена Володимирівна; Барковський, Дмитро Євгенович; Сєрих, Катерина Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Актуальність обумовлена не тільки поширеністю синдрому, але й труднощами діагностики, лікування, порушеннями репродкції, перинитальними ускладненнями, ризиком онкопатології. Згідно керівництва, базою для постановки діагнозу залишаються Роттердамські критерії. Також підтверджується актуальність визначення фенотипів.[2,3,29].
Keywords: синдром полікистозу яєчників; патогенез; фенотипи; діагностика; лікування; тези доповідей