Клінічний випадок ізольованого ураженням клапана легеневої артерії інфекційним ендокардитом - Шевченко, Марина Василівна; Яценко, Олег Вадимович; Федунців, Л. С.; Медведчук, Г. Я.; Шевченко, М. В.; Яценко, О. В.; Федунцив, Л. С.; Медведчук, Г. Я.; Shevchenko, M. V.; Yatsenko, О. V.; Feduntsiv, L. S.; Medvedchuk, G. Y. (My University, 2017)
Актуальність даного клінічного випадку полягає в невисокій частоті діагностування правобічних інфекційних ендокардитів та ізольованих уражень клапана легеневої артерії зокрема. Описання дано- го клінічного випадку має на меті ознайомити аудиторію з рідкісними локалізаціями інфекційних ендокардитів. Потрібно пам’ятати про диференціальну діагностику з даною нозологією при наявності незрозумілої легеневої симптоматики, що не зовсім вкладається в картину захворювання. Актуальность данного клинического случая заключается в невысокой частоте диагностирования правосторонних инфекционных эндокардитов и изолированных поражений клапана легочной артерии в частности. Цель описания данного клинического случая - ознакомление аудитории с редкими лока- лизациями инфекционных эндокардитов. Нужно помнить о дифференциальную диагностику с данной нозологией при наличии непонятной легочной симптоматики, что не совсем укладывается в картину заболевания. Topicality of the clinical case reported can be explained by low rate in diagnosis of right-sided infectious endocarditis (IE) and isolated pulmonary valve affection in particular. This article aims at describing this clinical case in order to inform the healthcare audience of rare sites of infectious endocarditis localization. It is important to keep in mind the differential diagnosis of this disease against unclear lung symptoms that do not quite fit into the picture of the disease.
Клинический случай изолированного поражения клапана легочной артерии инфекционным эндокардитом
Clinical case of isolated affection of pulmonary artery valve by infectious endocarditis
Keywords: інфекційний ендокардит; клапан легеневої артерії; правосторонній інфекційний ендокардит; инфекционный эндокардит; клапан легочной артерии; правосторонний инфекционный эндокардит; infectious endocarditis; pulmonary valve; infectious right-sided endocarditis