Анализ эффективности терапии аффективных нарушений в структуре аддиктивной патологии методом ЭСТ в сочетании с психотерапией - Григорян, А. З.; Григорян, Артур Зоренович; Grigorian, A. Z. (My University, 2015)
С целью анализа эффективности использования метода электросудорожной терапии у пациентов, страдающих аффективными расстройствами в структуре аддикций, с помощью клинико-психопатологического метода, в рамках которого верификация и квантификация психопатологической симптоматики производилась с помощью шкалы оценки позитивных и негативных синдромов (PANSS), было обследовано 30 пациентов, страдающих полинаркоманиями. На основании данных шкалы оценки позитивной и негативной симптоматики (PANSS), полученных в результате исследования, сделан вывод о высокой эффективности метода электросудорожной терапии в отношении аффективных расстройств в структуре аддикций. З метою аналізу ефективності використання методу електросудомної терапії у пацієнтів, що страждають на афективні розлади у структурі адикцій, за допомогою клініко-психопатологічного методу, верифікація та квантифікація психопатологічної симптоматики якого провадилась за допомогою шкали оцінки позитивних та негативних синдромів (PANSS), було обстежено 30 пацієнтів, що страждають на полінаркоманії. На основі даних шкали оцінки позитивних та негативних синдромів (PANSS), отриманих у результаті дослідження, зроблено висновок про високу ефективність методу електросудомної терапії відносно афективних розладів у структурі адикцій. In order to analyze the effectiveness of the method of electroconvulsive therapy in patients with affective disorders in the structure of addictions, using clinically-psychopathological method, in which the verification and quantification of psychopathology was performed using the rating Positive and Negative Syndrome Scale (PANSS), were examined 30 patients with polydrug use. On the basis of an evaluation scale of positive and negative symptoms (PANSS), derived from the study concluded that the high efficiency of the method of electroconvulsive therapy for mood disorders in the structure of addictions.
Аналіз ефективності терапії афективних порушень у структурі адиктивної патології методом ЕСТ у поєднанні з психотерапією
ECT and psychotherapy combination in treatment of affective disorders in structure of addictions. Analisis of efficaсy
Keywords: электросудорожная терапия; аффективные расстройства; наркомания; шкала оценки позитивной и негативной симптоматики; електросудомна терапія; афективні розлади; наркоманія; шкала оцінки позитивних та негативних синдромів; Electroconvulsive Therapy; Affective Disorders; Drug Addiction; Positive and Negative Syndrome Scale