Медична журналістика в контексті наукової - Козиряцька, Світлана Анатоліївна (My University, 2015)
У статті наголошено на доцільності виокремлення медичної журналістики як особливого виду наукової, охарактеризовано її особливості, зроблено акцент на труднощах, що виникають під час підготовки матеріалів медичного спрямування. В статье отмечено целесообразность выделения медицинской журналистики как особого вида научной, охарактеризованы ее особенности, сделан акцент на трудностях, возникающих при подготовке материалов медицинского направления. The article stresses the advisability of separation of medical journalism as a special kind of research, describes its features, emphasizes the diffi culties in preparing materials in medical sphere.
Keywords: журналістика; медична журналістика; наукова журналістика; соціальна журналістика; публіцистичні жанри; охорона здоров’я; медицинская журналистика; научная журналистика; социальная журналистика; публицистические жанры; здравоохранение; medical journalism; scientifi c journalism; social journalism; journalistic genres; healthcare