Актуальные проблемы кандидоза (размышления миколога-дерматовенеролога – по данным литературы и собственных исследований) - Федотов, В. П.; Fedotov, V. P.; Федотов, Валерій Павлович (My University, 2012)
Разглянуто загальне розуміння кандидозу як проблеми медичної мікології. Приведені дані про історію вивчення проблеми, збудника, епідеміологію та патогенез цього мікозу, імунологію кандидозної інфекції, діагностику і лікування кандидозу, видову чутливість дріжджів до мебетизолу, нітроксоліну і Бішофіту в мікробіологічному експерименті, експериментальні дослідження протикандидозної активності супозиторієв з мебетизолом, нітроксоліном і Бішофітом у дослідах in vivo, досвід місцевого лікування урогенітального кандидозу супозиторіями з нітроксоліном. The common understanding of candidosis as a problem of medical mycology is considered. Information about history of this problem study, the pathogen, epidemiology and pathogenesis of this mycosis, immunology of candidal infection, diagnostics and treatment of candidosis, specific sensibility of the yeasts to mebetizol, Nitroxoline and Bishofit in the microbiological experiment, experimental researches of anticandidal activity of suppositories with mebetizol, Nitroxoline and Bishofit in the experiments in vivo, experience of local treatment of urogenital candidosis by suppositories with Nitroxoline has been presented.
Актуальні проблеми кандидозу (роздуми міколога-дерматовенерога – за даними літератури i власних досліджень)
Actual problems of candidosis (reflections of mycologist-dermatovenereologist relying on data of literature and own researches)