Пролептичні засоби в повісті Галини Пагутяк «Гірчичне зерно» - Вещикова, Олена Сергіївна; Veshchykova, O. (Ужгородський національний університет, 2018)
Статтю присвячено розглядові пролептичного потенціалу сновидінь і видінь у повісті Г. Пагутяк «Гірчичне зерно» крізь призму читацької рецепції. Досліджено функції пролепсису як наративної стратегії. З’ясовано вплив текстових маркерів на невизначеність в інтерпретації читачем твору як містичного. The article is devoted to the analysis of the proleptic potential of dreams and visions in the story of H. Pahutiak «Mustard Grain" through the prism of the reader's perception. The functions of prolepsis as narrative strategy are investigated. The influence of text markers on uncertainty in the interpretation by reader of the work as mystical is found.
Keywords: пролепсис; літературне сновидіння; видіння; рецепція; невизначеність; містика; prolepsis; literature dream; vision; reception; uncertainty; mystic