Медико-биологические аспекты синантропных коллембол - Павличенко, В. И.; Приходько, А. Б.; Стеблюк, М. В.; Емец, Т. И.; Малеева, А. Ю.; Павліченко, Віктор Іванович; Приходько, Олександр Борисович; Стеблюк, Маргарита Вікторівна; Ємець, Тетяна Іванівна; Малєєва, Г. Ю.; Pavlichenko, V. I.; Prykhodko, A. B.; et al. (Запорожский государственный медицинский университет, 2013)
Много видов синантропных коллембол обитают в тесной связи с человеком. Некоторые из них, например Willowsia buski, инвазируют волосистую часть головы. Многие больные считают, что коллемболы вызывают у них дерматит, однако врачи диагностируют в таких случаях «иллюзорный паразитоз». Багато видів синантропних колембол проживають у тісному зв’язку з людиною. Деякі з них, наприклад Willowsia buski, інвазують волосисту частину голови. Багато хворих вважають, що колемболи викликають у них дерматит, але лікарі діагностують у таких випадках «ілюзорний паразитоз». Many species of synantropic Collembola live in close association with man. Some species for example Willowsia buski can invade the hair of the head. Some patients think that Collembola cause dermatitis, but doctors diagnose the «delusional parasitosis» in such cases.
Медико-біологічні аспекти синантропних колембол
Medical and biological aspects of synanthropic Collembola
Keywords: коллемболы; инвазии человека; синантропные; иллюзорный паразитоз; колемболи; інвазії людини; синантропні; ілюзорний паразитоз; Collembola; human infestations; synanthropic; delusional parasitosis