Оцінка значущості лабораторних тестів при діагностиці імунної тромбоцитопенії у дітей - Ярцева, Марія Олександрівна (My University, 2022)
Імунна тромбоцитопенічна пурпура (ІТП) відноситься до набутих імунних тромбоцитопеній, що характеризується ізольованим зменшенням кількості тромбоцитів периферичної крові нижче 100 тисяч/л за відсутності інших причин або захворювань, що можуть викликати тромбоцитопенію. Всі імунні тромбоцитопенії поділяють на первинні та вторинні (обумовлені основним захворювання або дією лікарських препаратів).
Keywords: тези доповідей