Пошук мембраностабілізуючих БАР серед бензіліденгідразидів 3-бензилксантиніл-8-метилтіоацетатної кислоти - Шкода, Олександр Станіславович; Дячков, Михайло Вікторович; Александрова, Катерина Вячеславівна; Бєленічев, Ігор Федорович; Шкода, А. С.; Дьячков, М. В.; Александрова, Е. В.; Беленичев, И. Ф.; Shkoda, А. S.; Dyachkov, М. V.; Aleksandrova, Е. V.; Bеlеnichev, I. F. (My University, 2013)
В статті представлені результати досліджень антиоксидантної активності бензіліденгідразидів 3-бензилксантиніл-8-метилтіоацетатної кислоти з використанням in vitro методу шляхом неферментативного ініціювання вільнорадикального ліпопереокиснення, визначені певні закономірності «структура — біологічна дія» та встановлений ймовірний механізм антиоксидантної дії. В статье представлены результаты исследований антиоксидантной активности бензилиденгидразидов 3-бензилксантинил-8-метилтиоуксусной кислоты с использованием in vitro метода путем неферментативной инициации свободнорадикального липопереокисления, установлены определенные закономерности «структура — биологическое действие» и установлен вероятный механизм антиоксидантного действия. In the article the results of researches of antioxidant activity of benzylilidenhydrazide 3- benzylxanthinil- 8 — thioacetic acid re presented with the use of in vitro of method by notenzymic initiation of free-radical lipooveroxidation, certain conformities to law are set a “structure is a biological action” and the credible mechanism of antioxidant action is set.
Поиск мембраностабилизирующих БАВ среди бензилилиденгидразидов 3-бензилксантинил-8-метилтиоуксусной кислоты
Search BAC stabilizators of membranes among benzylilidenhydrazide 3-benzyl- xanthinyl- 8 — thioacetic acid
Keywords: похідні 3-бензилксантину; АОА; ПОЛ; производные 3-бензилксантина; derivatives 3-benzylxanthines; antioxidant activity; peroxide oxidization of lipids